Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Τεόντοσιτς: «Το ανταλλάσω με το Triple Crown»

Ο Μίλος Τεόντοσιτς αναδείχθηκε ως ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης του 2010 στο δημοψήφισμα της FIBA Europe αφήνοντας πίσω του τον Πάου Γκασόλ, τον Ντιρκ Νοβίτσκι, τον Λίνας Κλέιζα και τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Ο Σέρβος γκαρντ του Ολυμπιακού πήρε πάνω από τους διπλούς ψήφους σε σχέση με τον δεύτερο Γκασόλ στη ψηφοφορία των φιλάθλων κι αυτό του έδωσε και την πρωτιά από τον κάτοχο του τίτλου το 2008 και το 2009, αφού οι ειδικοί (προπονητές, δημοσιογράφοι) ψήφισαν περισσότερο τον Γκασόλ.

Ο Τεόντοσιτς που την περσινή σεζόν ήταν και ο MVP της Ευρωλίγκα, μίλησε στο Olympiacosbc.gr για την ανάδειξή του ως κορυφαίου παίκτη στην Ευρώπη: Είναι μια πολύ μεγάλη τιμή για μένα αλλά θέλω να τη μοιραστώ με τους συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό και στην Εθνική Σερβίας. Νομίζω ότι είναι κάτι καλό και για την ομάδα μου αλλά και για το σέρβικο μπάσκετ.

Ο 23άχρονος πλέι μέικερ που πληροφορήθηκε την ανάδειξή του σε καλύτερο παίκτη της Ευρώπης το μεσημέρι της Παρασκευής συμπλήρωσε: Αν πάντως κάποιος ερχόταν και μου έλεγε ότι θα κατακτήσουμε φέτος με τον Ολυμπιακό το Triple Crown και ένα μετάλλιο με τη Σερβία στο Ευρωμπάσκετ, τότε ευχαρίστως θα αντάλλασα το βραβείο. Σίγουρα για τον κάθε παίκτη είναι σπουδαίο να έχει έναν τέτοιο τίτλο στο παλμαρέ του, αλλά στο τέλος αυτό που μένει είναι πόσους τίτλους έχει κατακτήσει και πόσα μετάλλια με τις ομάδες σου. Κι ακόμα δεν έχω κατακτήσει πολλά.

Όσο για τη συνέχεια; Είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους μας και νομίζω ότι έχουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Τώρα είναι τα σπουδαία παιχνίδια και τώρα πρέπει να δείξουμε πόσο καλή ομάδα είμαστε. Η νίκη στη Βαλένθια ήταν πολύ σημαντική, αλλά δεν αρκεί. Δεν έχουμε προκριθεί ακόμα και για να το πετύχουμε θέλουμε μια νίκη. Αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος. Αν έρθουν και οι δυο νίκες και μαζί και η πρωτιά όλα θα είναι καλύτερα, αλλά πρώτα θέλουμε την πρόκριση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου