Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ο Τεόντοσιτς ξεπέρασε τον Γκασόλ!

Κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης για το 2010 αναδείχθηκε ο Μίλος Τεόντοσιτς.
Ο γκαρντ του Ολυμπιακού έπειτα από ψηφοφορία που έκανε η FIBA Europe και στην οποία συμμετείχαν φίλαθλοι, προπονητές και δημοσιογράφοι αναδείχθηκε ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης για τη χρονιά που πέρασε αφήνοντας πίσω του τον Πο Γκασόλ. Όγδοος στη σχετική λίστα ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης.
Όπως αναφέρει μάλιστα η FIBA, ο Σέρβος πλέι μέικερ του Ολυμπιακού ήταν δεύτερος στις προτιμήσεις των ειδικών, πίσω από τον Πο Γκασόλ, αλλά στην προτίμηση του κόσμου ήταν πρώτος και με διαφορά και έτσι κατάφερε να πάρει το βραβείο μέσα από τα χέρια του Πο Γκασόλ, ο οποίος το είχε πάρει τις προηγούμενες δύο χρονιές.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο πρόεδρος της FIBA Europe, Όλαφουρ Ράφνσον, δήλωσε: «Αν ρίξει κανείς μια γρήγορη ματιά στα ονόματα των υποψηφίων θα καταλάβει πόσο σημαντικό είναι αυτό το βραβείο. Το να αναδεικνύεται κανείς παίκτης της χρονιάς από τη FIBA Europe σημαίνει πως ο κόσμος τον θεωρεί έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του μπάσκετ». Ενώ, ο Γενικός Γραμματέας της FIBA Europe, Ναρ Ζανολίν, είπε: «Τα τελευταία οκτώ χρόνια, έχω δει τον Μίλος να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κάτω των 16 ετών, να στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Σερβίας κάτω των 18 ετών, να φεύγει από το γήπεδο με τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης με την ομάδα κάτω των 20 ετών και να είναι και ο πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά και να κερδίζει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας το 2009. Μερικές φορές ξεχνάω πως είναι μόλις 23 ετών και ενστικτωδώς η πρώτη αντίδραση που ένιωσα ήταν έκπληξη όταν άκουσα πως για πρώτη φορά παίρνει αυτό το βραβείο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου