Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ομπράντοβιτς: «Μια φορά μαλάκας ο Μάικ, δέκα χρόνια άψογος»!

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει αύριο (9/12, 8μ.μ., Novasports) την Ολίμπια Λουμπλιάνα στο ΟΑΚΑ και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έγινε… μπαρούτι όταν ρωτήθηκε για το αν θα επηρεαστεί ο Μάικ Μπατίστ από ότι συνέβη με τον Σάσο Όζμπολτ στην Σλοβενία στον πρώτο αγώνα.


«Όλοι αρέσκονται στο να θυμούνται κάτι κακό. Κανείς δεν θυμάται τα καλά. Είναι φυσιολογικό. Δεν είναι όμως και καλό. Έκανε κάτι άσχημο, ζήτησε συγνώμη όχι μία, αλλά περισσότερες φορές, απολογήθηκε, ο Όζμπολτ δέχθηκε το «συγνώμη». Οι κακές ειδήσεις πουλάνε όμως. Ο Μάικ αγωνίζεται 10 χρόνια στην Ευρωλίγκα. Δεν έχει κάνει ποτέ κάτι αρνητικό και ξαφνικά ότι λένε πόσο «μαλάκας» (στα ελληνικά) είναι. ΟΚ… Ας επιτεθούμε στον Μάικ όλοι… Δέκα χρόνια ήταν άψογος. Τέλος αυτή η ιστορία… Ας μιλήσουμε για μπάσκετ» δήλωσε ο «Ζοτς» με εμφανή τον εκνευρισμό στο πρόσωπο του.
Κατόπιν, η κουβέντα επέστρεψε στο μπάσκετ με τα λάθη για τα οποία ο ίδιος διαμαρτύρεται συχνά πυκνά φέτος: «Το μπάσκετ είναι παιχνίδι λαθών. Είναι αδύνατον να παίξει χωρίς λάθη. Είναι φυσιολογικό οι δημιουργοί που κρατάνε την μπάλα περισσότερο στα χέρια τους, να έχουν περισσότερες ασίστ, αλλά και περισσότερα λάθη. Αλλά μιλώ για άλλους είδους λάθη. Λάθη που σχεδόν σε κάθε παιχνίδι γίνονται και δεν είναι απαραίτητα. Καλό θα ήταν να αποφευχθούν τέτοιου είδους λάθη. Αν προσπαθούμε να παίξουμε γρήγορα, αν είναι επειδή η άλλη ομάδα είναι πολύ επιθετική τα λάθη μπορεί να είναι και λογικά. Αλλά καταλαβαίνουμε όλοι ποια λάθη δεν είναι απαραίτητα».
Τέλος, αναφορικά με την ευκολία των αγώνων στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε σχέση με εκείνους στην Ευρωλίγκα, είπε: «Από το πρώτο λεπτό που ήρθα εδώ σέβομαι κάθε αντίπαλο. Ακόμη κι αν κάποιος σκέφτεται ότι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν μεγαλύτερη ποιότητα, υποχρέωσή μου και αυτό που λέμε στους παίκτες είναι ότι πρέπει να σεβόμαστε τους πάντες. Παίξαμε πολύ σοβαρά και στους επτά αγώνες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και πιστεύω ότι επειδή παίξαμε σοβαρά, μας βοηθά να παίζουμε πολύ καλά και στην Ευρωλίγκα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και στις δύο διοργανώσεις. Φυσικά και θα προσπαθήσουμε γι’ αυτό. Στη διάρκεια της χρονιάς έχουμε καταστάσεις που δεν έχεις καλή προπόνηση και είναι εύκολο να δεις τότε ότι έχεις πρόβλημα στο παιχνίδι. Η προπόνηση είναι κάτι πολύ πολύ σημαντικό. Εμείς προετοιμάζουμε με τον ίδιο τρόπο κάθε παιχνίδι είτε για το πρωτάθλημα, είτε για την Ευρωλίγκα. Το κλειδί είναι πάντα να σεβόμαστε τον εαυτό μας και την αντίπαλη ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου