Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010

Περιμένουν διάλογο στον ΠΣΑΚ

Τη στιγμή που ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε και πάλι το πρόγραμμα της 1ης και της 2ης αγωνιστικής, στον ΠΣΑΚ κρατούν στάση αναμονή αναφορικά με τη συνέχεια των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.
 

Ο ΠΣΑΚ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη συνάντηση του ΕΣΑΚΕ με την ΕΟΚ η οποία αναφέρει: "Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών περίμενε πολλά περισσότερα από μία συνάντηση για την οποία είχε προαναγγελθεί πως θα έλυνε τα προβλήματα του μπάσκετ.  Συγκεκριμένα, περιμέναμε θέσεις και απαντήσεις επί των αιτημάτων μας και όχι γενικόλογες εκφράσεις που στερούνται αναφοράς στην ουσία των προβλημάτων. Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι πολλά θεμελιώδη αιτήματά μας όπως π.χ η ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, η δυνατότητα μετακίνησης των αθλητών που δεν πληρώνονται σε άλλη ομάδα και το ζήτημα να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα ομάδα που δεν έχει λάβει πιστοποιητικό συμμετοχής 60 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος άπτονται της δικαιοδοσίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας και ουδείς διάλογος με την πολιτεία χρειάζεται.

Απορίας άξιο λοιπόν είναι για ποιόν λόγο η Ομοσπονδία δεν προχωράει σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες ζητάμε επί τουλάχιστον 2 χρόνια.

Παρόλα αυτά, επειδή το μοναδικό μας μέλημα είναι να λυθούν τα προβλήματα του χώρου, δίνουμε ευκαιρία να αποδείξουν οι φορείς στην πράξη (διότι από λόγια χορτάσαμε) ότι πραγματικά επιθυμούν τον ειλικρινή διάλογο. Δηλώνουμε λοιπόν ότι ο πρόεδρός μας βρίσκεται στην διάθεση του προέδρου της ομοσπονδίας κ. Βασιλακόπουλου για μία άμεση συνάντηση σε επίπεδο προέδρων των φορέων (ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, ΠΣΑΚ, ΣΕΠΚ) όπου θα μας γίνουν γνωστές όλες οι σκέψεις και το σχέδιο το οποίο θα οδηγήσει στη λύση των προβλημάτων μας.  Σε αναμονή της εν λόγω συνάντηση και μέχρι αυτή να πραγματοποιηθεί δεν μπορούμε να πάρουμε θέση επί υποθετικών και θεωρητικών καταστάσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου