Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Καλό ταξίδι Νίκο...


Το ελληνικό μπάσκετ είναι φτωχότερο από το Σάββατο (16/10) καθώς έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Φάσουρας σε ηλικία 42 ετών μετά από μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο. Τη Δευτέρα 18/10, στον ιερό ναό Αγίων Ταξιαρχών (παλιός) στο Περιστέρι, θα πραγματοποιηθεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Περιστερίου αναφέρει: "Τον θυμόμαστε με τα χαρακτηριστικά του γυαλιά να παλεύει με τα θηρία μέσα στη ρακέτα και να κερδίζει μάχες. Μετά το πρώτο σοκ στο άκουσμα του άσχημου μαντάτου για την ασθένειά του, πιστεύαμε ότι θα κέρδιζε και αυτή τη μάχη. Λύγισε όμως και από σήμερα δεν είναι πια κοντά μας! Σε ηλικία 42 ετών ο Νίκος Φάσουρας πήρε μεταγραφή στην αιωνιότητα.
Αγαπητός σε όλους και ως παίκτης και ως προπονητής. Σχεδόν πάντα με το χαμόγελο, με το πηγαίο και αστείρευτο χιούμορ του. Ηταν και παραπονιάρης, αλλά πάντα με το χαμόγελο. Ισως γιατί η ζωή έμελε να είναι σκληρή μαζί του, αλλά και με την οικογένειά του, που θα τον στερηθεί. Το ίδιο και η οικογένεια του Περιστερίου στην οποία τα τελευταία δυο χρόνια ήταν προπονητής.

Η καριέρα του ως παίκτης συνδέθηκε απόλυτα με τον Γ.Σ. Περιστερίου τον οποίο υπηρέτησε από το 1984 ως το 1996, για δώδεκα χρόνια δηλαδή.

Στο Περιστέρι ολοκλήρωσε και τη διαδρομή του ως μπασκετμπωλίστας. Είχε συμφωνήσει με την ομάδα μας την περίοδο 2004-2005, με την ιδιαιτερότητα ότι θα αγωνίζονταν εφόσον παρίστατο ανάγκη, κάτι που τελικά δε συνέβη.
Αποκορύφωμα της αθλητικής διαδρομής του Νίκου Φάσουρα ήταν η κλήση του στην Εθνική ομάδα Ανδρών με την οποία είχε 9 διεθνείς συμμετοχές.
Η προπονητική μπήκε στη ζωή του μετά το 2002 με τον Αρίωνα Αμαρουσίου και μετά εντάχθηκε στο επιτελείο της ανδρικής ομάδας του Περιστερίου. Λίγο αργότερα μετακόμισε στα τμήματα υποδομής στις Κουκουβάουνες.
Στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου 2008-09 επέστρεψε στo γνώριμο Περιστέρι, ως συνεργάτης του Γιώργου Κολτσίδα στη γυναικεία ομάδα μας, ενώ παράλληλα ήταν προπονητής στις Νεάνιδες και στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΣΚΑ. Το τελευταίο διάστημα της εργασίας του προπονούσε την ομάδα Μίνι του ΓΣΠ.
  
Λόγω του θανάτου του Νίκου Φάσουρα τα Δ.Σ. του Γ.Σ. Περιστερίου και της ΚΑΕ θα συνεδριάσουν εκτάκτως στις 11:00 την Κυριακή".

 

Ο ΠΣΑΚ από την πλευρά του εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: "Η οικογένεια του μπάσκετ θρηνεί, η οικογένεια μας αποχαιρετά ένα χρυσό παιδί που μας άφησε τόσο νωρίς. Ο Νίκος Φάσουρας στα 42 του χρόνια έχασε τη μάχη που έδωσε με τεράστια δύναμη και πλέον θα μας κοιτάζει από ψηλά. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών εκφράζει τα θερμότερα συλληπητήρια του στην οικογένεια του Νίκου. Οι ώρες είναι τόσο δύσκολες για το χαμό ενός ανθρώπου που τόσο πιστά υπηρέτησε το άθλημα που λάτρευε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...Καλό σου ταξίδι φίλε..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου