Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

«Οπαδοί-ζώα στην Ελλάδα»


Αλήθεια, πόσο μας τιμά ως λαό όταν κάποιος εγνωσμένης αξίας αθλητής φεύγει από τη χώρα μας λέγοντας πως οι φίλαθλοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού συμπεριφέρονται σαν ζώα όταν βρίσκονται στο γήπεδο;

Γιατί αυτό είπε σε συνέντευξή του ο πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού, Λίνας Κλέιζα:
«Από μπασκετικής άποψης, παίζοντας με τον Ολυμπιακό απέναντι στον Παναθηναϊκό, θα ζήσεις πράγματα που δεν θα δεις πουθενά αλλού. Το πάθος των οπαδών είναι σε άλλο επίπεδο. Είναι τρέλα, είναι πόλεμος. Βγαίνεις για να παίξεις σε έναν αγώνα και πρέπει να σκύψεις. Πέφτουν αντικείμενα στο παρκέ. Σε χτυπούν πέτρες, κέρματα, αναπτήρες, φωτοβολίδες… Είναι μια διαφορετική εμπειρία. Εκτός γηπέδου δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά μέσα σε αυτό, οι οπαδοί συμπεριφέρονται σαν ζώα. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα», τόνισε συγκεκριμένα και προσέθεσε:
«Ήταν δύσκολο για μένα να φύγω από τον Ολυμπιακό. Γιατί να φύγει κανείς από την Ελλάδα; Βγάζεις πολλά λεφτά και η Ελλάδα είναι πολύ όμορφη. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός κάνουν πολύ δύσκολο για έναν παίκτη να φύγει, αφού προσφέρουν πολλά χρήματα, σταθερότητα και άλλα πολλά. Στην Ελλάδα έζησα πράγματα που δεν θα ζήσω ξανά. Αισθάνθηκα όμως ότι το Τορόντο πρόσφερε τις καλύτερες προϋποθέσεις για να επιστρέψω στο ΝΒΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου