Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

"Η Μεσογειακή Λίγκα είναι λύση"

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τιμήθηκε από την ΕΚΑΣΘ στην εκδήλωση για την κοπή πίτας που διοργάνωσε η Ένωση και μίλησε για την Μεσογειακή Λίγκα, την Εθνική αλλά και την μικρή επιχορήγηση.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ αρχικά σχολίασε: "Πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες και να γίνουν προτάσεις. Αυτό είναι υποχρέωση όλων όσων υπηρετούν το άθλημα χωρίς αφορισμούς και αρνήσεις".

-Σχετικά με το πρωτάθλημα της Α1 και την πρόταση για Μεσογειακή Λίγκα ανέφερε: "Καθένας έχει τον ρόλο του. Η Α1 έχει πρόβλημα το οποίο πρέπει να λύσει. Είναι κοινή διαπίστωση ότι οδηγείται σε αδιέξοδο, καθώς πρόκειται για ένα πρωτάθλημα πολλών ταχυτήτων. Το μπάσκετ είναι εθνικό άθλημα και υπάρχει προσπάθεια περιθωριοποίησης του, από νόμιμα και παράνομα συμφέροντα. Πρέπει να γίνει ανταγωνιστικότερο το πρωτάθλημα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν γίνει υπερεθνικό. Η πρόταση για την Μεσογειακή Λίγκα είναι η λύση. Σύντομα ολοκληρώνονται οι συζητήσεις για τα μίνιμουμ έσοδα που καλύπτουν τις ανάγκες της. Είχαμε ενδιαφέρον και από ομάδες της Ιταλίας για να συμμετάσχουν στην Λίγκα, που δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά στην Ευρωλίγκα".

-Για την Εθνική Ελλάδας επεσήμανε: "Για το θέμα του προπονητή υπάρχουν τρεις υποψήφιοι, με τους οποίους συζητάμε. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι μια μεγάλη περιουσία και είναι απαραίτητος, τόσο για την αγωνιστική του παρουσία αλλά και για το ήθος του. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να είναι κοντά μας. Είναι μεγάλη η προσφορά του στην ομάδα, αλλά όπως όλοι έχει εκτός από δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ελπίζουμε να είναι μαζί μας το καλοκαίρι. Ο Kώστας Κουφός θα είναι τέλη Μαΐου στην Ελλάδα".

-Για τον τζόγο τόνισε: "Αποψή μου είναι ότι δεν υπάρχει νόμιμος ή παράνομος. Ο τζόγος είναι ένας. Υπάρχει κατεύθυνση και προς τα ΜΜΕ να προβάλουν υπέρμετρα μόνο το ποδόσφαιρο. Στο μπάσκετ δεν μπορούν να στηθούν παιχνίδια. Πρέπει να βρεθούν κι άλλες πηγές εσόδων για το άθλημα και θα τις βρούμε".

-Για την κρατική επιχορήγηση στην ΕΟΚ δήλωσε: "Σε συνάντηση που είχαν ο κ. Τσαγκρώνης με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, εκφράστηκε από τον τελευταίο η πρόθεση για περικοπή της επιχορήγησης κατά ένα εκατομμύριο. Δεν υπάρχει σεβασμός σε ένα άθλημα που έφερε τόσες επιτυχίες. Το μπάσκετ δεν δέχεται άλλες υποβαθμίσεις και υποτιμήσεις. Απευθύνεται στο πιο ζωντανό κομμάτι της νεολαίας και απαιτεί σεβασμό. Είμαστε σε πόλεμο για να πάρουμε αυτά που μας αξίζουν και πρέπει να γίνουμε όλοι συμπολεμιστές για να πάει το άθλημα μπροστά".
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου