Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Nτ(ρ)ου από παντού (video)

Ο Ντρου Νίκολας παραχώρησε συνέντευξη στο euroleague.tv για και το basketopinions σας παραθέτει γραπτώς και… οπτικώς τα όσα είπε.
Ο Αμερικάνος σκόρερ μίλησε για:


Το κρίσιμο σουτ που όλοι περιμένουν από αυτόν: «Νομίζω πως το μόνο πράγμα που σκέφτεσαι να κάνεις ό,τι μπορείς για να βοηθήσεις την ομάδα να κερδίσει. Δεν νομίζω πως σκέφτεσαι αν φοβάσαι ή τι θα συμβεί αν αστοχήσεις. Απλώς ζεις τη στιγμή και κάνεις τα πάντα για να πάρεις το σουτ και να βοηθήσεις την ομάδα να φτάσει στη νίκη».

Το γεγονός πως δεν υπάρχει κορεσμός στην ομάδα από τις πολλές επιτυχίες: «Είναι θέμα χαρακτήρα της ομάδας. Στον Παναθηναϊκό έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα κάθε φορά, είτε πρόκειται για σκοράρισμα είτε για καλή άμυνα ή ακόμη και να βοηθήσεις να μοιράσεις την μπάλα».

Τις αλλαγές στο φετινό Παναθηναϊκό: «Όλοι έχουν προσαρμοστεί πολύ καλά. Σε κάποιον νέο παίκτη ίσως πάρει χρόνο να μάθει τα συστήματα του κόουτς Ομπράντοβιτς, θυμάμαι εμένα που μου πήρε χρόνο να προσαρμοστώ, αλλά όταν ήρθαν οι νέοι παίκτες, ήταν πρόθυμοι να δουλέψουν κι άρχισαν να μπαίνουν στο νόημα του τι θέλει ο κόουτς Ομπράντοβιτς αρκετά γρήγορα».

Τον δυσκολότερο αντίπαλο: «Είναι δύσκολη ερώτηση. Δεν το έχω σκεφτεί πολύ. Έχουν υπάρξει τόσοι πολλοί σπουδαίοι παίκτες. Δεν νομίζω πως μπορώ να αναφέρω κάποιον. Προφανώς κοιτώντας τη φετινή χρονιά μπορείς να πεις πως ένας είναι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Είναι πάντα πολύ δύσκολος. Αλλά υπάρχουν τόσοι, μα τόσοι πολλοί παίκτες».

Τη στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ: «Δε θα ξεχάσω ποτέ την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Θυμάμαι να μαρκάρω τον Σισκάουσκας όταν έκανε το σουτ. Θυμάμαι την μπάλα να είναι στο αέρα σαν για... πάντα. Περίμενες να δεις πού θα καταλήξει. Και φαινόταν καλό σουτ. Φαινόταν πως θα πάει μέσα. Είναι από τις στιγμές που απλώς περιμένεις. Εντέλει η μπάλα βγήκε έξω κι ξάπλωσα στο παρκέ. Είναι το απόλυτο επίτευγμα».

Το μυστικό της επιτυχίας: «Δουλειά κάθε μέρα. Να πηγαίνεις στην προπόνηση κάθε μέρα με τη νοοτροπία να γίνεις καλύτερος, να "ρουφήξεις" όσο το δυνατόν περισσότερη γνώση γίνεται, είτε στη δίνουν οι παλαιότεροι παίκτες είτε ο προπονητής. Νομίζω πως αυτό είναι το καλύτερο πράγμα από το οποίο μπορούν οι νέοι παίκτες να επωφεληθούν».

Τον φετινό στόχο του Τριφυλλιού: «Ο ίδιος όπως κάθε χρονιά. Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να σηκώσουμε τρόπαια. Ευελπιστούμε πως θα μας δοθεί η ευκαιρία. Προφανώς έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Και θα είναι δύσκολη διαδρομή. Κάθε χρονιά είναι δύσκολη. Θα έχουμε μπροστά μας πολλές προκλήσεις. Ο στόχος είναι να είσαι παρών εκείνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου με την ευκαιρία να σηκώσεις το τρόπαιο».

Ιδού το βίντεο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου