Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

"Mας προκαλεί θλίψη η απαξίωση"


Ο συνεργάτης του Μηνά Γκέκου στην ΑΕΚ, Βαγγέλης Ζιάγκος, μίλησε για την περιφρόνηση του κόσμου που εισπράττουν στην Ένωση τη φετινή σεζόν.
Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Βαγγέλης Ζιάγκος στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ
έχει ως εξής: "Το πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, δεδομένου ότι εξαιρώντας τους δύο μεγάλους (Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό) κι έχοντας μικρύνει η ψαλίδα στα μπάτζετ μεταξύ των υπόλοιπων ομάδων, οι δυναμικότητες είναι παρεμφερείς. Η διαφορά της ήττας από τη νίκη δεν είναι παρά μικρή και κρίνεται στις λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο 3ος μπορεί κάλλιστα να κερδίσει τον 14ο και το αντίστροφο. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος τόσο όσον αφορά τις ομάδες που διεκδικούν την έξοδό τους στην Ευρώπη, όσο και αυτές που μάχονται για την είσοδό τους στα πλέι οφ, αλλά και εκείνες που θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία".

Όσον αφορά τη φετινή ΑΕΚ ο 34χρονος τεχνικός σχολίασε: "Πιστεύουμε πολύ σε αυτή την ομάδα και είναι θέμα χρόνου να αφομοιωθεί στο απόλυτο η αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να περάσει ο προπονητής. Θεωρώ ότι η καλή ΑΕΚ που θα αγωνίζεται στο 100% των δυνατοτήτων της και θα εφαρμόζει στο μέγιστο δυνατό την τακτική που έχει ζητηθεί να ακολουθηθεί, μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο από τη θέση 3 και κάτω. Αυτό είναι απολύτως ρεαλιστικό και καθόλου ουτοπικό, καθώς δεν το λέω υποκινούμενος από συναίσθημα ή προκατάληψη υπέρ της ομάδας".

Το ματς με αντίπαλο την Καβάλα πλησιάζει. Τι λέει γι' αυτό ο Βαγγέλης Ζιάγκος; "Είναι ένα παιχνίδι εκτός έδρας, με μία ομάδα που είναι αήττητη στο γήπεδό της. Από μόνο του και μόνο το γεγονός αυτό μας επιβάλει να ελέγξουμε το ρυθμό, μένοντας συνεπείς και σταθεροί στις αρχές και τους κανόνες του παιχνιδιού μας, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, από το πρώτο λεπτό του αγώνα, μέχρι και το τελευταίο. Να μείνουμε διαυγείς στο μυαλό και να βγάλουμε ενέργεια στο σώμα, τόσο στο κομμάτι των αμυντικών συνεργασιών, όσο και στο παιχνίδι "πέντε εναντίον πέντε".

Ο ασίσταντ κόουτς της ΑΕΚ θέλησε να στείλει και το μήνυμά του στον κόσμο του "Δικεφάλου": "Οι επιτυχίες της ομάδας είναι συνυφασμένες με την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο. Η απαξίωση και η περιφρόνηση που εισπράττουμε φέτος από τον μέσο ΑΕΚτζή, μας προκαλεί θλίψη και δεν ταιριάζει στη νοοτροπία του υγιούς φιλάθλου της ομάδας μας. Έχουμε απόλυτη ανάγκη τη στήριξή τους και τη συμμετοχή τους στις χαρές και τις λύπες. Η ομάδα αργά ή γρήγορα θα βρεθεί ξανά εκεί που της αξίζει και θέλουμε ο κόσμος της να αποτελέσει κινητήριο δύναμη στη διαδρομή αυτή".

Στον επίλογό του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα τμήματα υποδομών. Εξάλλου, εδώ και πολλά χρόνια έχει αναλωθεί στη δουλειά με νεαρά παιδιά, όντας παράλληλα ακόμα και τώρα προπονητής στην εφηβική ομάδα της ΑΕΚ: "Έτσι όπως διαμορφώνονται τα πράγματα στην παγκόσμια οικονομία και κατ' επέκταση στον επαγγελματικό αθλητισμό, είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να δοθεί έμφαση στην εγχώρια παραγωγή και αξιοποίηση μπασκετικού ταλέντου και άρα στη συστηματική, οργανωμένη και μεθοδική δουλειά στα τμήματα υποδομών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου