Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Χορτασμένα… Περιστέρια

«Ταράτσα» την έκαναν οι παίκτες και οι άνθρωποι του Περιστερίου χθες το βράδυ, καθώς πέρασαν μια… βόλτα από τα «Βλάχικα» της Βάρης.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Τσιάκος έκανε το τραπέζι στην ομάδα στο μαγαζί όπου έχει μερίδιο ο αδερφός του Ηλίας.  Το μεγάλο φαγοπότι περιγράφεται πολύ ωραία και γλαφυρά στο σάιτ του Περιστερίου:

«Στη Βάρη μετακόμισε η ανδρική ομάδα μπάσκετ! Δεν πήγε, βέβαια, για μόνιμη εγκατάσταση -αν και είναι της εποχής οι συγχωνεύσεις- αλλά για να δειπνήσει την Πέμπτη στα “Βλάχικα”, σε μια από τις καλύτερες παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής, τη “Βοσκοπούλα”.
Πρωτοβουλία και κέρασμα του Γιώργου Τσιάκου.
Ο αδελφός του Ηλίας Τσιάκος, συνέταιρος στη “Βοσκοπούλα”, μας υποδέχθηκε εγκάρδια και από εκείνη τη στιγμή όλοι στην επιχείρηση έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να απολαύσουμε τη βραδιά και τα εδέσματα.

Κοντοσούβι, αρνί σούβλας, παιδάκια και παϊδάκια κοτόπουλου, με βουνά από σαλάτες (χωριάτικες ή λάχανο), όπως και τα απαραίτητα συνοδευτικά: ψωμί ψημένο στα κάρβουνα, τζατζίκι, τυροκαυτερή, κολοκύθια και μελιτζάνες τηγανιτά, σαγανάκι και αρκετά μεζεδάκια ακόμα που ξεχάσαμε.

Είναι γεγονός ότι διατροφικά… ξεφύγαμε λίγο, ίσως επειδή ο κόουτς Πεδουλάκης (στην άκρη του τραπεζιού) έριχνε κλεφτές ματιές στην TV που έδειχνε την ανατροπή που έκανε ο Παναθηναϊκός με την Ολίμπια Λουμπλιάνας , ή λίγο αργότερα το ξεκίνημα του παιχνιδιού του Ολυμπιακού στη Μάλαγα.

“Γιούρι, λάθος το φάουλ που έγινε στα τελευταία εννέα δευτερόλεπτα με τη διαφορά στους  4 πόντους, αυτά είναι από τα βασικά” πείραζε τον (Σλοβένο) Μότσνικ η παρέα για το «κάζο» που έπαθε η Ολίμπια. Εκείνος, όμως, έδωσε την πληρωμένη απάντηση: “Δεν είναι Σλοβένος ο Μάρκοτα”.

Ωραία βραδιά, με τα πειράγματά της, αλλά ας μην αναφερθούμε σ’ αυτά να μη θίξουμε υπολήψεις.  Φύγαμε “γεμάτοι” από την καλή παρέα, αλλά και από τα φαγητά που η ποσότητά τους συζητιέται. Για να μην πούμε για τα γλυκά! Γαλακτομπούρεκο, προφιτερόλ, πανακότα και φυσικά το παραδοσιακό γιαούρτι με μέλι για το τελείωμα.

Αντε, πάντα τέτοια…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου