Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ίβκοβιτς: "Να σεβόμαστε τη φανέλα"


Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε για την αναμέτρηση με τη Ρόμα, το λάθος με τον Ματ Νίλσεν, τη σταθερότητα του Ολυμπιακού και πολλά άλλα.

ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΜΑ: Πιστεύω ότι το κλίμα στην ομάδα είναι θετικό γιατί μετά από καιρό έχουμε 15 έτοιμους παίκτες στην προπόνηση και τον Παπανικολάου που θα επιστρέψει πολύ σύντομα. Για πρώτη φορά προπονήθηκε ο Νίλσεν που ήταν πολύ ταλαιπωρημένος και θα έπρεπε να τον είχαμε αφήσει νωρίτερα να ξεκουραστεί.

Το παιχνίδι με τη Ρόμα έχει μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι. Η Ρόμα είναι σε καλύτερη κατάσταση από το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι και παρόλο που φαινόταν πως με τον τραυματισμό του Τζακέτι θα είχε πρόβλημα, ο Ουάσινγκτον πήρε πάνω του την ομάδα και παίζουν καλύτερα. Στο παιχνίδι με την Μπιέλα, ο Ουάσινγκτον και ο Ντατόμε ήταν πολύ καλοί. Είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι μας πριν τις γιορτές και το τελευταίο που ο κόσμος θα μπορεί να δει την ομάδα αφού υπάρχει η διακοπή της Ευρωλίγκα και δυο ακόμα παιχνίδια της τιμωρίας. Περιμένουμε τη βοήθεια των φίλων του Ολυμπιακού.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ: Θέλω να έχουμε σταθερότητα και στα μεγάλα παιχνίδι και είναι νωρίς ακόμα. Με το Περιστέρι παίξαμε καλό παιχνίδι, αλλά δεν είχα προσέξει ότι ήταν η πρώτη μας κατοστάρα και ότι οι δυο δημιουργοί μας, ο Σπανούλης και ο Τεόντοσιτς είχαν μαζί πέντε πόντους. Τα άκουσα στο ραδιόφωνο. Είναι νωρίς για να ρολάρει η ομάδα. Είναι σημαντικό ότι έχουμε 15 παίκτες στην προπόνηση και μπορούμε να δουλέψουμε σωστά.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Είναι νωρίς για να κάνουμε απολογισμό. Σ’ αυτή τη φάση οι ομάδες οι ομάδες έπαιζαν για να προκριθούν. Υπήρξαν βέβαια και οι εκπλήξεις. Το εφταήμερο στην Ισπανία μας βοήθησε μαζί και νομίζω ότι μαζί με τη διοίκηση πήραμε μια σωστή απόφαση. Μίλησα με τον κύριο Γιώργο Αγγελόπουλο και αποφασίσαμε να μείνει η ομάδα στην Ισπανία και είναι σημαντικό ότι έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τη διοίκηση.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ: Εγώ εκτιμώ κάθε αντίπαλο και πάνω σ’ αυτό δουλεύω με τα παιδιά. Ο στόχος είναι να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είπα στους παίκτες μου ότι πρέπει να σεβόμαστε τους εαυτούς μας και τη φανέλα που φοράμε. Απ’ αυτό το σεβασμό θα έρθουν όλα. Το παιχνίδι με το Περιστέρι ήταν ένα μεγάλο βήμα γιατί η ομάδα ήταν για 40 λεπτά σοβαρή.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΤ ΝΙΛΣΕΝ: Ο Νίλσεν μόλις μπήκε στις προπονήσεις. Ήταν μεγάλο λάθος όλων μας που τον αφήσαμε να παίξει με τόσο μεγάλο πρόβλημα. Δεν μπορούσε να ανασάνει και για τους ψηλούς που έχουν συνεχώς επαφές αυτό είναι πιο σημαντικό. Είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει πολλά. Δεν σκέφτομαι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για να σας πω αν θα επιστρέψει πριν απ’ αυτό στο ελληνικό πρωτάθλημα. Υπήρχε κάποια σκέψη να μη ζητήσουμε αλλαγή στο πρόγραμμα για να εκμεταλλευτούμε τους τραυματισμούς του Παναθηναϊκού, αλλά εγώ ζήτησα να αλλάξει για να μπορέσουν οι παίκτες να χαλαρώσουν. Εγώ θέλω τον αντίπαλό μου όσο πιο δυνατό γίνεται.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ: Δεν θέλω να λέω τι κάνω εγώ και δεν μου αρέσει να λένε ότι αυτός είναι ο προπονητής που φωνάζει. Κάνουμε μια δυνατή προσπάθεια, έχουμε καλούς παίκτες και θέλουμε χρόνο για να βγει αυτή η δουλειά. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά είναι πολύ νωρίς. Είναι σημαντικό ότι έχουμε καλούς αθλητές και πολύ καλά παιδιά. Το θέμα είναι να είμαστε ομάδα, να πηγαίνουμε καλά, αλλά να μην τρελαθούμε και φάμε ξαφνικά κάποια μπουνιά.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠ-16: Οι πιο ισορροπημένες ομάδες κι αυτές με τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ευρωλίγκα θα ανεβάσουν ταχύτητα στο Τοπ-16 γιατί τώρα με 1-2 λάθη είσαι έξω. Το Τοπ-16 είναι διαφορετικό από τα παιχνίδια της πρώτης φάσης.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ: Μετά το παιχνίδι με τη Ρόμα και μετά το παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ θα δώσουμε δυο μέρες στα παιδιά για να περάσουν τις γιορτές με τους δικούς τους ανθρώπους. Πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα να μην έχει ψυχολογική πίεση και θέλουν να χαλαρώσουν, να είναι πιο φρέσκοι για το Τοπ-16 και τα άλλα παιχνίδια που έρχονται.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟΤΑΜ ΧΑΛΠΕΡΙΝ: Ο Γιοτάμ Χαλπερίν είναι πολύ έμπειρος παίκτης. Είναι γκαρντ με μεγάλη εμπειρία. Τον βρήκα σε μια δύσκολη κατάσταση και αγωνιστικά και με το συμβόλαιό του. Όταν του είπα ότι θα αγωνίζεται μόνο στην Ευρωλίγκα, μου απάντησε ότι θα προσπαθήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και χρόνο μέσα στην ομάδα. Σιγά, σιγά μπαίνει στην ομάδα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗ: Το καλοκαίρι είχα πει στον Βαγγέλη Αγγέλου να προσέξουμε στην προετοιμασία τους Μαυροκεφαλίδη, Παπανικολάου και Σλούκα. Ο Λουκάς είναι πρωτότυπο τεσσάρι του σύγχρονου μπάσκετ. Δούλεψε πολύ και πιστεύω ότι είναι κάτι καινούργιο και για το ελληνικό, αλλά και για το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου