Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Απεργία επ' αόριστον!!!

Με ψήφους 151 υπέρ και 24 κατά ο ΠΣΑΚ αποφάσισε για επ' αόριστον απεργία στα πρωταθλήματα της Α1 και της Α2. Έτσι με αγωνία αναμένεται και το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης των ιδιοκτητών στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ που θα γίνει την Παρασκευή (15/10).
Στη Γενική Συνέλευση ακούστηκαν διάφορες απόψεις με τον Δημήτρη Παπανικολάου να αναφέρει και πάλι όσα είχε πει και στη συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ τονίζοντας στους υπόλοιπους παίκτες τις δυσκολίες που θα υπάρχουν αν η απεργία κρατήσει για όλο το χρόνο.

Από την πλευρά του ο Κώστας Τσαρτσαρής σχολίασε: "Είναι καλό να περιμένουμε λίγο. Επειδή, όμως, κάποιοι από μας είναι υψηλά αμειβόμενοι και μάλιστα με υπερβολικά ποσά, καλό θα είναι να μη μπούμε μπροστά. Μη προκαλέσουμε τη κοινή γνώμη".

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο ΠΣΑΚ εξέδωσε ανακοίνωση η οποία ανέφερε: "Η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων καλαθοσφαιριστών με ψήφους 151 υπέρ και 24 κατά αποφάσισε την επ’ αόριστον απεργία των μελών της από τα Πρωταθλήματα της Α1 και της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Οι Έλληνες καλαθοσφαιριστές δε δεχόμαστε να συνεχίζεται ο εμπαιγμός από την Πολιτεία, η οποία έχει εγγράφως δεσμευτεί προ 10μήνου για την επίλυση των προβλημάτων μας. Πλέον, η απόφαση του Συνδέσμου μας είναι η επ΄ αόριστον απεργία μέχρι να εφαρμοστούν ως νόμοι του κράτους τα συμφωνηθέντα με την Πολιτεία αιτήματα μας. Ελπίζουμε αυτή μας την απόφαση να την στηρίξουν τόσο ο ΕΣΑΚΕ, όσο και οι υγιώς σκεπτόμενοι ιδιοκτήτες των ομάδων με σκοπό να απαιτήσουμε μαζί τις αλλαγές που χρειάζεται το μπάσκετ. Σε κάθε περίπτωση πάντως είμαστε υποχρεωμένοι, έστω και μόνοι μας, να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας…

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
1) Ασφαλιστική κάλυψη των μελών μας.
2) Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη  των παικτών.
3) Επαναλειτουργία του ταμείου αλληλοβοηθείας.
4) Δικαίωμα εργασίας σε περίπτωση που παραμένουμε απλήρωτοι από τις ομάδες που εργαζόμαστε.
5) Άμεσες αποφάσεις από τις Επιτροπές Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών.
6) Κατάρτιση της συλλογικής σύμβασης εργασίας που καταγγέλθηκε από το 2008". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου