Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ο επαναστάτης Παπανικολάου

Κάθε μέρα αποδεικνύει ο Δημήτρης Παπανικολάου πως δεν μασάει τα λόγια του και μετά την ριζοσπαστική του τοποθέτηση στη συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ προχώρησε σε νέες δηλώσεις καταθέτοντας τις απόψεις του για την επίλυση των προβλημάτων στο χώρο του μπάσκετ.

Ο 33χρονος φόργουορντ του Περιστερίου, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 για...

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ:
«Η λύση είναι εύκολη, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το κάνουν. Αντί να περιθωριοποιούν τους οπαδούς, τους βγάζουν στον αφρό. Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως μιλάω εκ του ασφαλούς, να είμαι ξεκάθαρος για να προλάβω και τους κακόβουλους, δεν είμαι σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό.

Πρώτα-πρώτα οι ομάδες γνωρίζουν πάνω-κάτω τους αρχηγούς των οργανωμένων. Η αστυνομία γνωρίζει παραπάνω πράγματα. Πολλές φορές μας λένε ότι δεν πάνε τα ΜΑΤ στην κερκίδα για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση.

Κατανοητό, αλλά για ποιο λόγο να μη μπουν κάμερες στα γήπεδα και την άλλη μέρα να συλληφθούν σπίτι τους. Εγώ έχω δει πολλές φωτογραφίες σε εφημερίδες με ανθρώπους που πετάνε καδρόνια, προφανώς μετά θα τις δείχνουν στους φίλους τους και θα γελάνε.

Υπάρχουν μέτρα να πάρει κανείς, μπορεί να είναι κουραστικό, αλλά το έχουμε ξαναπεί, βγάζουμε από τον αθλητισμό αυτούς που αγαπάνε το άθλημα, τις οικογένειες και κατ’ επέκταση τους χορηγούς... Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας».

ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΣΑΚ:
«Αμέσως έπρεπε, μιας και ξέραμε ότι πάμε για απεργία, να συζητηθεί άμεσα το θέμα. Να έρθει ο Μπιτσαξής, η ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ, η ΕΕΑ να μας εξηγήσει πώς γίνονται αυτά τα πράγματα, πώς δίνονται τα πιστοποιητικά, να έρθει και η αστυνομία, έτσι λύνονται αυτά τα πράγματα.

Δικαίωμα στην Ελλάδα για απεργία έχουν από τα νεογέννητα μέχρι τους υπερήλικες, απλά κάποιες φορές στον ασθενή δεν κάνουμε εγχείριση γιατί δεν θα την αντέξει και την πάμε συντηρητικά.

Αυτή τη στιγμή πρέπει να σκεφτούμε λίγο ψύχραιμα. Εχουμε δημοτικές εκλογές... Θα μπουν οι αγωνιστικές μέσα. Τι φταίει για παράδειγμα ο Ολυμπιακός που παίζει Ευρωλίγκα κι έχει κάνει το πρόγραμμά του».

ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ:
«Θα ξαναπάω στο γήπεδο, αρκεί να μην υπάρχει πολιτικός. Ας μείνουν έξω από το γήπεδο, να αφήσουν και την μπάλα που μας έκανε μάγκες. Δεν μου άρεσε όταν πήγα στο γήπεδο και είχα δίπλα μου πολιτικούς.

Καλό που λοιδορούν κάποιοι τον Διαμαντίδη που έφυγε από την Εθνική, αλλά αυτά τα παιδιά όταν έφερναν επιτυχίες πηγαίναμε στο αεροδρόμιο με ανθοδέσμες.

Καλό ήταν να πάνε και τώρα να τους πούνε ένα δεν πειράζει, γιατί αυτά τα παιδιά φύγανε σαν κλέφτες και ήρθανε σαν κλέφτες. Δεν είναι να βγάζουμε μόνο ανακοινώσεις και να κατηγορούμε».

ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ:
«Να υπάρξει τμήμα μάρκετινγκ, να μην πηγαίνουν παρακαλετά στην ΕΡΤ κάθε χρόνο, να έχουμε σόου, να έχουμε πολλά. Ζούμε σε ένα μικρόκοσμο. Όλα αυτά θα προσελκύσουν και την τηλεόραση. Να σταματήσει η λέξη κρίση. Όσο πιο γρήγορα σταματήσει, τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από αυτή».

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΆΘΛΗΜΑ:
«Το μπάσκετ ήταν, όπως το γράφατε κι εσείς, γίγαντας με πήλινα πόδια. Δεν υπήρχαν οι σωστές βάσεις για να εξελιχθεί το άθλημα. Υπήρχαν οι επενδυτές μετά το ‘87 που κάνανε γνωστό το όνομά τους μέσα από τον αθλητισμό, βάλανε τα χρήματά τους, μείνανε αυτοί που το αγαπάνε πραγματικά μόνο, επειδή πλέον δεν πουλάει κιόλας το προϊόν.

Είμαστε λίγοι πλέον και όλοι πρέπει να βοηθήσουμε. Να πάρουμε μερικά παραδείγματα, όπως αυτό της Ισπανίας. Κι εκεί έχουν κρίση. Να δούμε πως θα προωθήσουμε το - δεν μ’ αρέσει η λέξη, αλλά να την πω - προϊόν».

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΟΥΣΑΝ ΊΒΚΟΒΙΤΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ:
«Τον Ίβκοβιτς τον πέτυχα στην είσοδο και φιληθήκαμε και μιλήσαμε αρκετή ώρα. Τον Ομπράντοβιτς δεν είχα δει, γι’ αυτό και έγινε μετά η χειραψία που είδαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου