Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Παρουσίαση με φιλοδοξίες και αιχμές

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την επίσημη παρουσίαση της ομάδας ενόψει της ερχόμενης σεζόν. Επίθεση... σε όλα τα μέτωπα από τους κ.κ. Αγγελόπουλους που έθεσαν ως στόχο και τους τρεις τίτλους.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος τόνισε: «Εύχομαι να έχουμε μία καλή χρόνια φέτος και με τον κόσμο στο πλευρό μας, έστω και από τον Γενάρη μετά την σημερινή απόφαση. Η ομάδα «χτίστηκε» όπως ακριβώς μας ζήτησε ο προπονητής. Στόχος μας όπως κάθε χρόνο είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, του κυπέλλου, αλλά και η παρουσία μας στο Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης», είπε  και συνέχισε αναφερόμενος στον Σέρβο κόουτς. «Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς είναι η ζωντανή ιστορία της προπονητικής στην Ευρώπη. Το 1997 γυρνώντας από το Φάιναλ Φορ στην Ρώμη γνωριστήκαμε στο αεροπλάνο και εκείνες οι στιγμές μας έχουν στιγματίσει για την τρέλα που έχουμε για τον σύλλογο ομάδα».

Οσον αφορά στο ρόστερ, τόνισε: «Φτιάξαμε μία ομάδα με ρόλους και κάναμε μία μεγάλη μεταγραφή, όπως είναι αυτή του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος ήρθε στον Ολυμπιακό για να κατακτήσει τίτλους. Οι υπόλοιποι παίκτες που αποκτήθηκαν μπορεί να μην είναι σταρ, όμως είναι στα πλαίσια της διαφοροποίησης του ρόστερ, λόγω και των οικονομικών δεδομένων που επικρατούν».

«Φέτος πιο μακριά»

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Γιώργος Αγγελόπουλος, τόνισε: «Και πέρυσι είχαμε πολύ καλή ομάδα. Σχεδόν η μικτή κόσμου και Ευρώπης ήταν παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Με τις αλλαγές, που έγιναν, θέλουμε να πάμε καλύτερα. Οχι απλώς να βρεθούμε στο Final Four, αλλά και πιο μακριά».

«Υψηλοί οι στόχοι»

Το ’97 έχει σημαδεύσει τον Ντουσαν Ιβκοβιτς, όμως, εκείνος δεν μένει «κολλημένος» στο παρελθόν και νιώθει πως ήρθε η ώρα να γράψει νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ομάδας του Πειραιά. «Η παράδοση δεν παίζει ρόλο, όπως ό,τι έγινε το '97 κι άλλα τέτοια. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα. Είναι σοβαροί επαγγελματίες. Οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί. Κάθε μέρα δείχνουμε ποιότητα. Μου λένε για Τσιλντρες και Κλέιζα ότι ήταν σούπερ σταρ και μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα. Έχουμε τον Νεστέροβιτς πίσω στην Ευρωπη, ο οποίος ήρθε από το ΝΒΑ, όπου έχει κατακτήσει πολλά. Δέκα χρόνια εκεί και δεν είχε κάνει τέτοια προετοιμασία. Ο Νίλσεν είναι έμπειρος. Κέσελι, Κατσίβελης και Παπανικολάου είναι ταλέντα. Είμαι σίγουρος ότι θα παίξουμε σύγχρονο και καλό μπάσκετ».

Για την προετοιμασία, είπε:  «Έχουμε πέντε παίκτες που έπαιξαν στην Τουρκία. Οι τρεις, Σπανούλης, Μπουρούσης και Νίλσεν μπήκαν στις 14/9 και τελευταίοι οι Τεόντοσιτς, Κέσελι κι εγώ στις 20/9. Είχαμε μία εβδομάδα καλής δουλειάς και μετά όλη η ομάδα βρέθηκε σε τουρνουά στην Τουρκία. Δεν ήταν επίπεδο Ευρωλίγκα. Μία νέα ομάδα χρειάζεται πολλά παιχνίδια. Πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη. Ο Μπουρούσης πήρε άδεια από γιατρούς, το κόκαλο έχει κολλήσει κατά 80%. Έχει "πείνα" για να παίξει».
 

Οσον αφορά στις φήμες που θέλουν τον Ολυμπιακό είναι έτοιμος να κάνει και άλλες μεταγραφικές κινήσεις, ο τεχνικός της ομάδας ξεκαθάρισε: «Έρχονται προτάσεις, αλλά το ρόστερ έκλεισε. Θέλει πίστωση χρόνου η ομάδα. Ούτε που το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Η ομάδα θα πάει προς τα πάνω. Δε θέλουμε να μπούμε σε περιπέτειες».

ΤΑ ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ…

ΚΕΔ

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλε πριν λίγες μέρες ο Ολυμπιακός ζητώντας να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές… «Είναι η πρώτη φορά που έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις από μία ομάδα. Δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση η απάντηση του Τσαγκρώνη. Το επίπεδο του μπάσκετ στην Ελλάδα σηματοδοτείται από την προσπάθεια Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Δεν μπορεί, όταν η μία ομάδα κάνει τόσο σοβαρές προτάσεις, να μην έχουμε σοβαρή αντιμετώπιση». Για το ίδιο θέμα ο Γιώργος Αγγελόπουλος, σχολίασε: «Μέσα στο καλοκαίρι παρά τις δηλώσεις δεν άλλαξε τίποτα. Μέσω εφημερίδων γίνεται ο διάλογος. Περιμέναμε να τελειώσει το Μουντομπάσκετ. Είναι στο χέρι του κ.Βασιλακόπουλου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές»

ΤΙΜΩΡΙΑ

Αδικη –παρά την μείωσή τις από τις 9 στις 6 αγωνιστικές χαρακτήρισε την τιμωρία των «ερυθρολεύκων» ο Γιώργος Αγγελόπουλος και εξήγησε το γιατί… «Αυτή η τιμωρία είναι άδικη γιατί δεν άνοιξε μύτη, ενώ σε άλλα γήπεδα μας χτυπούν με αεροβόλα. Δύο μέρες μετά τους τελικούς είδαμε εφημερίδα ιδιοκτησίας των κ.Γιαννακόπουλων και να μας κατηγορεί. Δεν αντέδρασε κανείς, όμως, ούτε κανείς από εσάς εδώ. Τι να πούμε τώρα; Για τη βία στα γήπεδα; Εμείς θεωρούμε την απόφαση άδικη, αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην υπάρχει βία στα γήπεδα. Και στους τελικούς είχαμε πει στην αστυνομία τι πρέπει να προσέξει, όμως, τα μέτρα δεν εφαρμόστηκαν. Επίσης, θα ήθελα να παρατηρήσω ότι ποτέ πριν δεν είχε διακοπεί οριστικά τελικός…».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, για να τονίσει: «Εμείς μπήκαμε στο γήπεδο για να προστατεύσουμε όλα τα μέλη του Παναθηναϊκού. Τους βγάλαμε από το παρκέ έναν έναν. Ελπίζουμε να κάνουν το ίδιο και οι κύριοι Γιαννακόπουλοι».

Πηγή: http://www.superbasket.gr/?c=136&a=131523

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου