Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

«Κάποιες ομάδες δεν θα αντέξουν»!

«Καμπανάκι» ήχησε από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο προς τις ΚΑΕ, αναφορικά με την βιωσιμότητα τους.

«Πρέπει να κάνουμε έναν διαχωρισμό και να είναι ξεκάθαρος στον κόσμο... Το ελληνικό μπάσκετ δεν πρέπει να συνδέεται και να συγχέεται με το τι γίνεται στην Α1. Το ελληνικό μπάσκετ πάει καλά και θα πάει καλά. Μπορεί να είχαμε μια αποτυχία στην Κωνσταντινούπολη, αλλά όλοι όσοι έχουν προσφέρει έχουν δικαίωμα και στην αποτυχία. Του χρόνου θα είμαστε έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουμε και πάλι» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «SentraFM» όσον αφορά το διαχωρισμό της Εθνικής ομάδας από το ελληνικό πρωτάθλημα, για το οποίο είπε: «Έχουμε μπάσκετ και όχι ελληνικό μπάσκετ. Οι ομάδες είναι ανώνυμες εταιρείες και θα έπρεπε να υπάγονται στο υπουργείο εμπορίου. Δεν καταλαβαίνω τι δουλειά έχει να παρεμβαίνει η ΓΓΑ ή η ΕΕΑ. Ο θεσμός των ανώνυμων εταιρειών έχει αποτύχει παγκοσμίως. Οι περισσότερες είναι καταχρεωμένες και ξεπουλιόνται σε Αραβες, Ρώσους και Αμερικάνους. Το μοντέλο αυτό έχει τελειώσει, αλλά δεν καταργείται γιατί δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Δεν καταλαβαίνω τι είναι οι λέσχες φίλων, οπαδών κλπ. Να καταργηθούν. Κι αν δεν μπορεί να καταργηθούν λόγω συντάγματος, ας τους αφαιρεθεί το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το σήμα του αθλητικού σωματείου. Οι σύνδεσμοι είναι μηχανισμοί πολιτικής στήριξης πολιτικών προσώπων. Υπάρχει διαπλοκή και αλληλεξάρτηση. Είναι φαύλος κύκλος».

Σχετικά με την στήριξη του κράτους, τόνισε: «Ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του ΟΠΑΠ και της ΕΡΤ πάει σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Αυτοί συντηρούν ουσιαστικά τις ομάδες, εκτός κάποιων εξαιρέσεων. Για αυτό φτάνουμε στα στημένα παιχνίδια». Όσο για τους ξένους παίκτες, είπε: «Χάνουμε την τοπική κοινωνία. Στο μπάσκετ έχουμε περιορισμούς. Μέχρι έξι ξένους. Κανονικά θα έπρεπε να πάμε στους τέσσερις. Είδα πέρυσι αγώνα ποδοσφαίρου με 20 στους 22 ξένους παίκτες. Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε, επαγγελματισμό ή αθλητισμό».

Τέλος, αναφορικά με το θέμα των πιστοποιητικών συμμετοχής στο πρωτάθλημα και την βιωσιμότητα των ΚΑΕ, υπογράμμισε: «Από τις ομάδες που έχουν πάρει πιστοποιητικά, κάποιες δεν θα αντέξουν. Όλοι υπολογίζουν στον ΟΠΑΠ και την ΕΡΤ. Πριν από χρόνια ήμουν ο πρώτος που κατήγγειλα το Στοίχημα. Έλεγα πως θα βάλει υποψήφιες και βλέπουμε που φτάσαμε σήμερα... Όποια έκπληξη γίνεται, λέμε είναι στημένο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου