Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Τα αίτια της ανακοίνωσης

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ μέσω της οποίας στηρίζει τη νυν διοίκηση της ΚΕΔ μεταφράζεται από πολλούς ως έμμεση αντίθεση προς τον Ολυμπιακό και στήριξη προς τον Παναθηναϊκό.

Η διοίκηση του Δικεφάλου «βράζει» με εκείνη του Ολυμπιακού που κινούμενη παρασκηνιακά συμφώνησε με τα Ολυμπιακά Ακίνητα για να πάρει την αποκλειστική χρήση του κλειστού του Ελληνικού. Οι ερυθρόλευκοι δεν πέτυχαν να εγκατασταθούν στο Ελληνικό, αλλά αυτό δεν αρκεί στους κιτρινόμαυρους ως εκδίκηση. Φαίνεται πως το προχωράνε. 
Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται πως κινείται και η ανακοίνωση, που σίγουρα κάνει τη διοίκηση της ΑΕΚ πιο συμπαθή απέναντι στον Παναθηναϊκό από τον οποίο περιμένει να πάρει ως δανεικό τον Μπόγρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Μετά λύπης μας, διαπιστώνουμε έντονα τους τελευταίους μήνες μια προσπάθεια μεταφοράς των ευθυνών, που αφορούν τα λάθη και τις αδυναμίες του ελληνικού μπάσκετ, στο χώρο της διαιτησίας και δη, την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Μια προσπάθεια διχασμού και «πυρπόλησης» του ελληνικού πρωταθλήματος, μια προσπάθεια να μπούμε στα χαρακώματα του εμφύλιου μίσους.
Η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ θέλει να ξεκαθαρίσει με το πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν πρόκειται να μετέχει στον «πόλεμο χαρακωμάτων», δεν πρόκειται να συρθεί σε μια βέβαιη «αιματηρή» διαμάχη μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Δεν πρόκειται ν’ αντιδικήσει, παρ’ ότι νιώσαμε τελευταία αντί - συναδελφική και αντί – δεοντολογική συμπεριφορά. Τουναντίον, θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες για την αναβάθμιση του ελληνικού μπάσκετ και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δημιουργία ενός συνεκτικού ιστού της μπασκετικής κοινωνίας.
Η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το χώρο της διαιτησίας, τους ρέφερι και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Γνωρίζει άριστα ότι η ελληνική διαιτησία πρωταγωνιστεί αδιάλειπτα στο ευρωπαϊκό μπασκετικό στερέωμα, ενώ η ΚΕΔ απαρτίζεται από υψηλού επιπέδου μέλη. Παρ’ ότι έχουμε διαμαρτυρηθεί κατά το παρελθόν για αποφάσεις ρέφερι, εν τούτοις, πάντα θεωρούσαμε ότι εμπίπτουν στο πλαίσιο του ανθρώπινου λάθους.
Κατόπιν τούτου, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι σεβόμαστε τις όποιες αποφάσεις των μελών της ΚΕΔ, τις οποίες θα διαφυλάξουμε. Θα προασπίσουμε, δε, την ενότητα του χώρου και την αναπτυξιακή του προοπτική. Αναφορικά για το θέμα κλήρωσης ή ορισμού των διαιτητών, η Διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ θεωρεί ότι η τελική απόφαση αποτελεί προϊόν συνολικής συνεργασίας και των 14 συλλόγων της Α1 και όχι, μεμονωμένης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου