Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Μεγάλη μάχη πάγκων

Πρώτα απ' όλα θέλω να σας συγχαρώ για την εξαιρετική προσπάθειά σας μέσω της οποίας μας προσφέρετε ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει πίσω από τις κουρτίνες του ελληνικού μπάσκετ. Συνεχίστε έτσι και ακόμη πιο δυνατά... Κλείνω την παρένθεση για να σας πω την άποψή μου για ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στο Μουντομπάσκετ, είτε την δημοσιεύσετε, είτε όχι.

Οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στην τελική ευθεία, νομίζω πως αξίζουν να βρίσκονται εκεί. Ίσως αντί της Λιθουανίας θα μπορούσε να βρίσκεται η Ισπανία, αλλά αυτά έχει το μπάσκετ. Οι Ισπανοί έπεσαν επάνω στον Ντούντα και τα παιδιά του και η Λιθουανία πάει... τρένο. Παρά τις ελλείψεις τους δείχνουν πως είναι τεράστια μπασκετική σχολή.
Τωρα που το σκέφτομαι, οι τρεις από τις τέσσερις φιναλίστ προέρχονται από τις μεγάλες μπασκετικές σχολές της Σοβιετικής Ένωσης, της Γιουγκοσλαβίας και της Αμερικής. Μόνο οι Τούρκοι είναι... μπασταρδεμένοι. Δεν έχουν δηλαδή δική τους σχολή. Βόσνιοι, Γεωργιανοί, Τούρκοι και τα λοιπά.
Με εκπλήσσει η ενέργεια αυτής της ομάδας, πέραν της ποιότητας που έχει. Αυτό το στοιχείο είναι ικανό να την στείλει στον τελικό και να χτυπήσει τους Αμερικάνους. Φυσικά έχουν και προπονηταρά, άσχετα αν με τον Ίβκοβιτς θα τα βρει σκούρα. Θα δούμε πραγματικά μια τεράστια μάχη πάγκων σε αυτό το παιχνίδι ανάμεσα στον Ντούντα και τον Τάνιεβιτς. Δίνω ένα μικρό προβάδισμα στους Τούρκους λόγω έδρας και διαιτησίας που σίγουρα θα τους σπρώξει. Είναι άπειροι οι περισσότεροι Σέρβοι και δύσκολα θα αντέξουν στην «κόλαση». Για τον άλλο ημιτελικό βλέπω Αμερική και μάλιστα εύκολα. Αυτά. Τα ανακάτεψα λίγο αλλά είπα την γνώμη μου. Ευχαριστώ που με ανεχτήκατε...

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου