Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Το φιτίλι δεν θα είχε ανάψει…


«Φέτος κανείς δεν θα πάρει λεφτά! Εγώ θα πάρω; Ας παίξω τουλάχιστον». Αυτή η πρόταση ακούστηκε από χείλη νεαρών παικτών της Εθνικής Νέων που τα τελευταία χρόνια μας κάνουν περήφανους με τα επιτεύγματα τους. Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί που είναι το παράλογο.

Αρχικά το πρώτο κομμάτι της πρότασης μιλάει από μόνο του για την κατάσταση η οποία επικρατεί στο Ελληνικό μπάσκετ και δεν χρειάζεται να το σχολιάσουμε καν. Από εκεί και πέρα όμως το σημαντικότερο είναι πως όλοι αυτοί οι παίκτες οι οποίοι εδώ και τρία καλοκαίρια αποδεικνύουν πως έχουν ταλέντο και είναι αυτονόητο πως θα έπρεπε να έχουν ευκαιρίες από τις ομάδες τους, έχουν τεράστιο πρόβλημα. Κανείς ή σχεδόν κανείς από τους προπονητές και τους παράγοντες δεν τους εμπιστεύονται προκειμένου να τους δώσουν χρόνο συμμετοχής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αναζητούν ομάδες οι οποίες δεν έχουν την δυνατότητα να δώσουν χρήματα σε Αμερικάνους και ξένους ώστε αν τύχει να πάρουν αυτοί καμία ευκαιρία.
Μήπως όμως τελικά θα έπρεπε οι παράγοντες και οι προπονητές να βασιζόντουσαν σε αυτά τα παιδιά και να μην κατέστρεφαν τις ομάδες με ξένους τους οποίου χρυσοπληρώνουν; Άλλωστε έτσι το μπάσκετ μας θα είχε μέλλον… και τα πράγματα δεν θα ήταν όπως τώρα που τα «κανόνια» είναι έτοιμα γεμισμένα με το φιτίλι ήδη να σιγοκαίει…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου